I samarbejde med 

 

MARKMØDER I NORD


18 maj 2018

 

Der har været travlt ved Kaj Løgtved Thomsen på ”Hedegaard”, nær Bindslev i Nordjylland. Mollerup Mølle har inviteret til ERFA møde en fredag formiddag og 15 landmænd har valgt at ligge vejen forbi. Gårdspladsen er revet fint foran det gamle stuehus, hvor Kaj byder på en kop kaffe og et rundstykke. Agronom fra DLA Agro, Vibeke Fabricius deltager også i ERFA mødet. Hun vil løbende komme med faglige indspark til gødning og planteværn. I fællesskab fortæller Vibeke og Majbritt Bergholdt Christensen fra Nordic Seed om kommende vintersæds sorter, samt info om projekt Landmandserfaringer. Det er første år Kaj deltager i projektet. 


Efter kaffen, går turen i marken hvor vi ser vinterhvede parcellerne med Torp, Elixer og Kalmar. Torp er sået med to udsædsmængder hhv. 300 planter /m2 og 355 planter/ m2. Alle hvede striberne tager sig godt ud og der er ikke den store forskel mellem sorterne. Vibeke snakker svampestrategier i hvede, hvad vi skal have fokus på og der er god spørgelyst blandt de fremmødte landmænd. Ligeledes gennemgår vi sorternes egenskaber. Kaj har i samarbejde med Mollerup også etableret et ”forsøj” med vinterrug, her fremvises sorten KWS Florano. På marken ved siden af, er der vårbyg med sorterne Laurikka, Evergreen, Crossway, Ellinor, Newway (NOS 111.036-53). Det bliver spændende at følge sorterne igennem sæsonen og ikke mindst til høst. 


Den 21/6 afholdte Mollerup aften-markvandring hos Kaj, hvor 51 landmænd lagde vejen forbi! Det var et fantastisk fremmøde og en god aften.