Nyheder

« Tilbage


Nordic Seed vil være på forkant med fremtiden

03-07-2018

Nordic Seed og Effektivt Landbrug har igennem en serie artikler sat forkus på vintersæd, fremavl og planteforædling, som bl.a. Nordic Seed's nye såsædsbrand til præcisionssåning, UNIseed.

Præcisionssåning

Da Nordic Seed i juni slog dørerne op for Kulturplantens dag, var det med temaet "fremtidens digitale landbrug" hvor digitalisering, og præcisionsdyrkning var i fokus.

Nordic Seed præsenterede sit nye såsædsbrand UNIseed, og direktør Kim Bonde, fortalte de deltagende om de store fordele ved den nye såteknik, enkornssåning. 

"Enkornssåning stiller store krav til udsæden, da kernerne såes enkeltvis, og derfor er ensartethed i kernestørrelse vigtig. Nordic Seed's nye såsædsbrand, UNIseed, er derfor kalibreret så alle kerner er lige store og af høj kvalitet.Vi vil gerne være på forkant med udviklingen og der er store perspektiver i det her, lyder det fra Kim Bonde"

Læs hele artiklen På forkant med fremtiden i marken

Kortstrået hybridrug

På Kulturplantens dag var UNIseed ikke den eneste nyhed der blev præsenteret. Efter 15-20 års forædlingsarbejde kan Nordic Seed fremvise en epokegørende nyhed, kortstrået hybridrug. 

"Her ser vi en meget kort og stråstiv rug, der er særdeles velegent til brødrug da den kan dyrkes uden vækstregulering" lyder det fra Nordic Seed's agronom, Vibeke Fabricius

Sorten er endnu ikke ude hos landmændene men i efteråret 2019 forventer vi den klar til anvendelse.

Nordic Seed brugte også Kulturplantes dag til at markerer sit 10 års jubilæum. Kornforædling bærer fremtiden og Nordic Seed vil kunne imødekomme ønsket om sunde, modstandsdygtige og robuste planter, med højt udbytte.

Læs hele artiklen Planteforædling gennem 10 år 

Fremavl som drivkraft

Nordic Seed' agronom Vibeke Fabricius har også haft fokus på fremavl. I artiklen Fremavl er frivkraft i planteavlen hører vi fra godsejer Johan og Birger Schütte hvordan fremavlsarbejdet har høj prioritet.

"Fremavl kræver stor bevidsthed om sædskifte, etablering, overvågenhed og evt. lugning. Det kommer ikke af sig selv og det er positivt at møde planteavlere der brænder for sagen" lyder det fra Vibeke.

 

 


Generic placeholder image

Nordic Seed vil være på forkant med fremtiden

3. juli 2018

Nordic Seed og Effektivt Landbrug har igennem en serie artikler sat forkus på vintersæd, fremavl og planteforædling, som bl.a. Nordic Seed's nye såsæd

Læs mere

Generic placeholder image

Velbesøgt Kulturplantens dag 2018

22. juni 2018

Nordic Seed slog tidligere på ugen dørerne op til Kulturplantens dag 2018. Arrangementet havde mindst 600 besøgende over de 2 dage, hvor gæsterne blev

Læs mere

Generic placeholder image

Vintersæden er i fokus

18. maj 2018

Effektivt Landbrug kører i øjeblikket en artikkelserie om vintersæd sammen med Agronom Vibeke Fabricius.

Læs mere

Generic placeholder image

Nordic Seed søger Markteknikker

2. februar 2018

Nordic Seed søger en ny markteknikker til vores lokation i Dyngby ved Odder.

Læs mere

Generic placeholder image

Projekt landmandserfaringer 2018

28. november 2017

Nordic Seed fortsætter projektet Landmandserfaringer i 2018 og vi vil løbende besøge vore deltagende landmænd.

Læs mere

Generic placeholder image

Majshøsten 2017

6. november 2017

Nordic Seed’s majs team, bestående af Henrik Christensen og Jan Møller, har været på rundtur i både ind og udland for at få høstet vores majsforsøg.

Læs mere

Generic placeholder image

Vintersæden kommer i jorden

28. september 2017

I disse dage sås der på livet løs i Nordic Seed, på Sofiehøj på Lolland er vinterbyggen ved at komme i jorden.

Læs mere

Generic placeholder image

Nordic seed bød velkommen til Finansminister Kristian Jensen der var på virksomhedsbesøg.

18. september 2017

Finansminister Kristian Jensen fik syn for hvordan Nordic Seed i samarbejde med universiteterne anvender forsknings – og innovationsmidlerne til stor

Læs mere

Generic placeholder image

Indvielse af Nordic Seed's nye hal

4. september 2017

Det danske høstvejr har ikke ligefrem vist sig fra den gode side. Hos Nordic Seed har vi, ligesom øvrige planteavlere, været nødt til at høste imellem

Læs mere

Generic placeholder image

Høstopdatering fra Nordic Seed

22. august 2017

Vinterhveden er høstet på 7 ud af 11 lokaliteter, pt på Sortinfo. Nordic Seed følger løbende med og opdaterer jer på høstresultaterne.

Læs mere

prev next