Nyheder

« Tilbage


Nordic seed bød velkommen til Finansminister Kristian Jensen der var på virksomhedsbesøg.

18-09-2017

Finansminister Kristian Jensen fik syn for hvordan Nordic Seed i samarbejde med universiteterne anvender forsknings – og innovationsmidlerne til stor gavn for dansk planteforædling.

Det var med flot morgensol og højt humør at Nordic Seed mandag d. 18 september åbnede dørene for Finansminister Kristian Jensen og Odders borgmester Uffe Jensen. De to var i selskab med tidligere folketingsmedlem Fatma Øktem og håndfuld lokal politikere fra kandidatgruppen.


Finansministeren og følget blev vist rund hos Nordic Seed af direktør Kim Bonde Petersen som berettede om forædlingsarbejdets vej fra laboratoriet til marken. Finansminister Kristian Jensen viste stor interesse og var meget imponeret over det arbejder der udføres, lige fra krydsninger i laboratoriet til de special fremstillede mejetærskere der benytte til høst af forsøgsparceller.


Nordic Seed’s direktør Kim bonde Petersen lagde i sin præsentation vægt på det store arbejde der ligger i forskning og innovation, samt den støtte som Nordic Seed modtager fra bla. GUDP og Innovationsfonden. Disse midler anvendes til blandt andet forskningsprojekter hvor der arbejdes med geonomisk selection for blandt andet at opnå større plantesundhed og bedre sygdomsresistens.

”Det er en sundhedsmæssig investering” lyder det fra Kim Bonde Petersen og hos Nordic Seed har vi fokus på at udvikle sorter til Norden og det nordiske klima. Vi har et tæt samarbejde med universiteterne om forsknings og udviklingsarbejde pg dette arbejde er støttet af GUDP og innovationsmidlerne.

Finansminister Kristian Jensen, som i samarbejde med regeringen arbejder på et ”klima atlas”, som er en række initiativer der skal forbygge negative konsekvenser af klimapåvirkningerne, synes det er fantastisk spændende at se udviklingen ikke kun foregår på universiteterne og se hvordan vi kan bruge den visen vi allerede har på nye måder. Derved fik Finansministeren også ved selvsyn at se hvad de mange milliarder regeringen giver til forskning, blandt andet udnyttes til.

”Man skal huske at meget af den eksport Danmark har, kommer fra Landbruget” udtaler Kristian Jensen.


Afslutningsvis udtaler direktør Kim Bonde Petersen ” Vores mål er at lave nogle gode og sunde sorter, og det er jo hvad det hele handler om”

 


Generic placeholder image

Såning af vårhvede i November

14. november 2018

Effektivt Landbrug, Nordic Seed's Vibeke Fabricius og Torben Føns fra Hedegaard har været på besøg hos planteavler Steffen Decker, som har gode erfari

Læs mere

Generic placeholder image

Ny artikelserie i Effektivt Landbrug om vårsæd

6. november 2018

Nordic Seed samarbejder med Effektivt Landbrug om en ny artikelserie om vårsæd. Første artikel i serien sætter fokus på Nordic Seeds nye vårbygsorter,

Læs mere

Generic placeholder image

Nordic Seed vil være på forkant med fremtiden

3. juli 2018

Nordic Seed og Effektivt Landbrug har igennem en serie artikler sat forkus på vintersæd, fremavl og planteforædling, som bl.a. Nordic Seed's nye såsæd

Læs mere

Generic placeholder image

Velbesøgt Kulturplantens dag 2018

22. juni 2018

Nordic Seed slog tidligere på ugen dørerne op til Kulturplantens dag 2018. Arrangementet havde mindst 600 besøgende over de 2 dage, hvor gæsterne blev

Læs mere

Generic placeholder image

Vintersæden er i fokus

18. maj 2018

Effektivt Landbrug kører i øjeblikket en artikkelserie om vintersæd sammen med Agronom Vibeke Fabricius.

Læs mere

Generic placeholder image

Nordic Seed søger Markteknikker

2. februar 2018

Nordic Seed søger en ny markteknikker til vores lokation i Dyngby ved Odder.

Læs mere

Generic placeholder image

Projekt landmandserfaringer 2018

28. november 2017

Nordic Seed fortsætter projektet Landmandserfaringer i 2018 og vi vil løbende besøge vore deltagende landmænd.

Læs mere

Generic placeholder image

Majshøsten 2017

6. november 2017

Nordic Seed’s majs team, bestående af Henrik Christensen og Jan Møller, har været på rundtur i både ind og udland for at få høstet vores majsforsøg.

Læs mere

Generic placeholder image

Vintersæden kommer i jorden

28. september 2017

I disse dage sås der på livet løs i Nordic Seed, på Sofiehøj på Lolland er vinterbyggen ved at komme i jorden.

Læs mere

Generic placeholder image

Nordic seed bød velkommen til Finansminister Kristian Jensen der var på virksomhedsbesøg.

18. september 2017

Finansminister Kristian Jensen fik syn for hvordan Nordic Seed i samarbejde med universiteterne anvender forsknings – og innovationsmidlerne til stor

Læs mere

prev next