I samarbejde med 

 

Vi byder nye Landmandserfaringer velkomne.

 

I samarbejde med Vestjyllands Andel køre Landmandserfaringer på 3. sæson. I år siger vi goddag til en ny landmand og vi glæder os til trække meget mere på hans Landmandserfaringer, og undersøge hvordan vores sorter arter sig i netop dette område. I/S Ørskov har takket ja til at deltage i Landmandserfaringer, vi ser frem til at lære meget mere om gården og deres Landmandserfaringer. 


Den 4 december møde Majbritt Bergholdt Christensen fra Nordic Seed, Niels Pausgaard som er driftsleder ved I/S Ørskov. Niels fortæller om gården at der drives i alt 1000 ha, hvoraf de 300 er med vintersæd, øvrige afgrøder er kartofler, raps, frøgræs, slætgræs, majs og vårbyg. I/S Ørskov, som ejes af to brødre, driver en større kvæggård med 500 køer lidt nord for Skjern. Driftslederen Niels, har været ansat i 12 år, så vi kan helt sikkert få mange gode Landmandserfaringer med os herfra. 


Storparcellerne er veletablerede i den vestjyske JB 4 jord. Side om side liggerne sorterne Informer, Chevignon, Kalmar og Torp med 3 udsædsmængder. 
Informer er sået 28/9 i et udmærket såbed, sæsonen taget i betragtning. Forfrugten er kartofler og der er sået direkte. Informer har en fin buskning, 3-4 blade og 1 sideskud. Sorten har nogle brede, mørke blade. Sorten er etableret med 400 planter/m2.  


Chevignon er ligeledes sået 28/9 og med et plantetal pr. m2 på 400. Udviklingsstadiet er det samme som Informer, 3-4 blade og generelt en fin buskning og etablering før vinter. 


Kalmar og Torp er sået 28/9 og udviklingsstadiet er det samme som øvrige sorter. Kalmar er etableret med 400 planter pr. m2.
Torp har tre forskellige plantetal. Der er etableret 3 storparceller med henholdsvis 350, 400 og 450 planter pr. m2. Alle parceller er på samme stadige, men der er selvfølgeligt tydelig forskel på plantebestanden mellem de tre. Det bliver interessant at følge udviklingen gennem sæsonen.

Behandlinger:

Ukrudtsbekæmpelse: 0,75 Boxer + 0,1 Legacy DFF + Karate.
Der er desuden givet 1 liter Mangan Nitrat. 


Vi ser frem til næste besøg i foråret